CAPOEIRA tábor 2017





Múlt héten le tudtuk az idei, 2017-es táborunkat is. A szerdától következő hét hétfőiéig tartott rendezvényen csaknem hatvan tanítvány és 5 meghívott oktató vett részt:
Metsre Fumaça (Ger), Mestre Jubileu (Hun), Mestre Marcelo (Hun), Instructor Dente de Sabre (Ita), Contra mestre Capivara (Ita), Contra Mestre Xis (Hun), Professora Evelyn (Spa), Pofessora Bolinha (Ita)
és természetesen az Abolição magyarországi vezetője Mestre João.
A csoportnak ez a sokadik tábora volt már Balatongyörökön, ami nem csoda, hiszen a balatoni táj festői hátteret ad az edzéseknek, és a délutáni melegben jól esik csobbanni is egyet a hűs vízben. A szállásunk pici faházakban van a Smiling House táboroztató területén. A házikók tiszták, kényelmesek, az egyetlen hiányosság, hogy nem minden szoba rendelkezik saját hűtőszekrénnyel. Egy nap összesen kétszer 2 óra edzést tartottunk, egyet reggel, egyet pedig este, hogy elkerüljük a kora délutáni káros sugarakat. Capoeira mellett sok más egyebet is ki lehetett próbálni, például sambát, maculelet, volt zenetanulás és akrobatikai is dögivel. Én sajnos csak péntektől hétvégéig tudtam maradni, mivel az emberlányának sokat kell dolgozni főként az állandósítását megelőző hetekben. Sajnos… A 17:30-kor induló vonat tömve volt, még szerencse, hogy korábban megvettük a jegyet különben állhattunk volna a székek között. Az út hosszú volt és rémesen izzasztó annak ellenére is, hogy csaknem este volt mire megérkeztünk.

A szállás elfoglalása után, mivel, hogy már csak az esti bulizásra értünk oda, lementünk mi is a Balcsi partra a többiekkel. A tábor időzítése általában az itteni Borfesztiválra esik, így sok stand volt körbe kiállítva, ahol alkoholos italoktól kezdve, a túlárazott fogásokon át, a még drágább csecsebecsékig bármit lehetett vásárolni és késő délutántól a nagy színpadon a 80-as 90-es évek zenéire rophatta mindenki. A szombati nap este mi is készültünk ide egy bemutatóval, aminek fejében a strand ingyenes volt minden táborozónak erre a hétre. A fellépés persze jól sikerült, csak kár, hogy a gyors vacsora után kellett ugri-bugriznunk, és az aznapi edzéseink is kifárasztottak már minket.

A vasárnap már lightosabbnak bizonyult, hiszen délelőtt egy zeneórával nyitottunk, ahol CM. Capivara mutatta meg nekünk a hangszeren való tanulás kezdő lépéseit. A gyerekek ezt külön élvezték, mivel minden mókás, ami jó nagy zajjal jár. Aznap volt még egy rövid edzés, illetve segíthettünk a rengeteg új berimbau ( afrikai eredetű kezdetleges ütemhangszer, a capoeira fő hangszere) elkészítésében is. Este pedig lementünk a strand stégjére a naplementében capoeirázni egy kicsit, mielőtt páran elindultunk volna hazafele.

Összegezve az idei tábort is sikerként könyvelhetjük el. Bár számomra nagyon is rövidkére sikeredett, mégis jó volt az edzőtársakkal együtt pancsolni, bulizni és természetes capoeirázni a hétvégén a magyar tenger partjainál.
Még több képért Kattints a Facebook oldalunkra:
Még több képért kattints ide!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések